Pokud vás rostoucí objem úvěrů děsí

Mnoho lidí zná situaci, kdy peníze buď vůbec nestačí, nebo velmi málo. Bankéři jsou přesvědčeni, že nejlepší řešení v takové situaci-zpracování úvěru. Nicméně pokud se objem dluhu vůči věřitelům v průběhu času pouze zvyšuje - je čas přehodnotit svůj přístup k financím.

Často příčinou vzniku dluhů jsou nesprávné přesvědčení dlužníků. Právě kvůli nim roste objem úvěrů, postavení dlužníka je depresivní a skutečnou příležitost dostat se z "dluhové jámy" dlužník nevidí. Ve skutečnosti je však vše opravitelné.
Aby objem úvěrů přestal růst...
  1.  Mnozí jsou přesvědčeni, že větší počet zdrojů příjmů může poskytnout větší příjmy a větší finanční stabilitu. V souladu s tím, pokud peníze do rodiny přinášejí oba manželé, a dokonce i s několika pracemi, každý z nich je ideální volbou. Bohužel, to se nestává vždy. Ideální je, pokud se část výdělku podaří odkládat ve formě úspor. Většina z nás však raději utratí celou částku, kterou se podaří vydělat. V souladu s tím se zvyšují denní náklady na jídlo a nákup průmyslového zboží, roste objem úvěrů na velké nákupy (bydlení nebo auto), nákup nábytku a domácích spotřebičů také chtějí kvalitnější a dražší. A pokud jeden z manželů ztratí práci a náklady budou muset být sníženy, závislost na životě v úsporných podmínkách bude nepříjemná. Několik zdrojů příjmů je vynikající, ale pouze pokud se díky tomu podaří vytvořit finanční rezervu.
  2.  Další obvyklé přesvědčení pro nás-je lepší koupit, než si pronajmout. To je docela spravedlivé tvrzení, pokud jde například o byt nebo opravdu potřebné domácí spotřebiče. Ale velmi často se kupují drahé věci, které se používají později jen několikrát. Drahé šaty nebo kvalitní audiosystém mnoho daleko od chudých obyvatel Evropy raději nekoupí, ale půjčí si. Odmítnutí zbytečných výdajů je šikovným způsobem, jak rodinný rozpočet snížit deficit.
  3.  Velké množství úvěrů - není překážkou pro registraci nové půjčky. Ve skutečnosti dnes někteří dlužníci, kteří se nedokážou vyrovnat se splácením dluhů z stávajících úvěrů, se snaží zaplatit bankám prostřednictvím vytváření nových úvěrů. Vědět o tom, bankéři začali častěji odmítat poskytovat finanční prostředky dlužníkům, kteří již mají několik aktivních úvěrů. Negativní odmítnutí bankéřů je pravděpodobné, i když úvěrová historie dlužníka bude naprosto bezchybná. Pádným argumentem pro vydání úvěru bude dostupnost oficiální potvrzení o příjmech, získání půjčky ručitele nebo zajištění.
  4.  S malými příjmy je zbytečné přemýšlet o investování a vytváření úvěrů je nutností. Ve skutečnosti odkládat peníze je možné téměř vždy. Například mnoho důchodců, kteří mají příjmy pouze ve formě velmi skromných důchodů, zatímco úspěšně otevírají a pravidelně doplňují bankovní vklady.

Když se obrátíte na banku pro úvěrové prostředky, stojí za to si uvědomit, že dluh bude věřiteli muset dát, a spolu s naběhlými úroky. Proto před podpisem úvěrové smlouvy stojí za to přemýšlet, zda peníze banky skutečně potřebujete. V každém případě je nutné odmítnout úvěr, pokud výše měsíčních plateb přesahuje 30-45% velikosti vašeho rozpočtu.